ПРАВИЛА
перебування в Андріївському ліцеї
1. Правила перебування (далі Правила) в Андріївському ліцеї Полтавської обласної ради встановлюються адміністрацією ліцею Дитина, що прибуває на проживання, а також її батьки (чи інші законні представники) повинні ознайомитися під розпис із справжніми Правилами і дотримуватися їх.
2. у ліцеї та пансіоні заборонено:
– отримувати, зберігати і вживати продукти, заборонені до передачі;
– зберігати в спальнях продукти харчування;
– палити на території і в приміщеннях санаторної школи;
– приймати, вживати і передавати іншим особам спиртні напої, токсичні і наркотичні засоби;
– користуватися в спальнях і учбових кімнатах електронагрівними приладами;
– привозити з собою і містити під час перебування в закладі домашніх тварин;
– самовільно покидати територію закладу;
– використати гучну аудіо- і відеоапаратуру під час медичних процедур учбових заходів, під час тихої години і після відбою;
– заходити у виробничі приміщення (лабораторію, пральню, котельну, гаражі, виробничі приміщення харчоблока, майстерень, каналізаційно-насосну станцію, склади, трансформаторні);
– при виробництві будівельних і ремонтних робіт на території – наближатися до працюючої техніки, заходити за обгороджування;
– грати в спортивні ігри з використанням спортивного інвентаря зовні спеціально відведених для спортивного зайняття місць;
3. У разі втрати або ушкодження майна закладу, збиток відшкодовується із законних представників винних осіб відповідно до законодавства України
4. Пересування по території закладу на особистому мото- і автотранспорті заборонене, при русі до місця стоянки, швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год. Подання звукового сигналу заборонене.
Перелік продуктів, які не допускаються до вживання під час переіування в ліцеї
Не допускаються усі продукти з м’яса птаха, риби, молочна продукція:
1) що не пройшли ветеринарний контроль;
2) ознаки недоброякісності, що має, сторонні домішки і забруднення;
3) зі збіглим і витікаючим терміном придатності, а також з відсутністю даних про термін придатності;
4) продукти домашнього виробництва;
5) м’ясо диких тварин;
6) м’ясо і яйця водоплавних птахів;
6) блюд, що не пройшли теплову обробку (окрім солоної риби);
7) тваринна продукція з районів неблагополучних по захворюваності сільськогосподарських тварин
8) м’ясо третьої і четвертої категорії;
9) субпродуктів, окрім печінки, язика, серця;
10) кров’яних і ліверних ковбас, сирокопчені м’ясні гастрономічні вироби;
11) паштетів і млинчики з м’ясом і сиром;
12) риба, що не пройшла ветеринарний контроль;
13) зельців, вироби з м’ясних обрізків, діафрагми; рулети з м’якиша голів, заливні блюда;
14) консервів з порушенням герметичності банок, бомбажні, банки з іржею, деформовані, без етикеток.
15) кулінарних жирів, свиняче або бараняче сало, маргарин;
16) вершкове масло жирністю нижче 72 %;
17) жаренные в жирі (у фритюрі) харчові продукти і кулінарні вироби, чіпси.
18) молочних продуктів, сирні сирки і морозиво на основі рослинних жирів;
19) яєць із забрудненою шкаралупою, з насічкою, “тік”, “бій”;
20) кремових кондитерських виробів (тістечка і торти) і креми.
21) перші і другі блюда на основі сухих харчових концентратів швидкого приготування;
22) окрошки і холодні супи;
23) макарони по-флотски (з м’ясним фаршем), макарони з рубаним яйцем;
24) гриби і кулінарні вироби, з них приготовані;
25) оцет, гірчиця, хрін, перець гострий, гострий соус, кетчупи, майонез, майонезні соуси і харчові продукти, що утримують їх
26) маринованих овочів і фрукти із застосуванням оцту, що не пройшли термічну обробку;
27) кави натуральної;
28) газованих напоїв, квас, тонізуючих, у тому числі енергетичні напої;
29) холодних напоїв і морси (без термічної обробки) з плодово-ягідної сировини;
30) ядер абрикосової кісточки, арахісу;
31) карамель, у тому числі льодяникова;
32) продукти (напої, кондитерські вироби, кумис і інші кисломолочні продукти зі змістом етанолу більше 0,5
33) жувальна гумка.